maandag 7 mei 2018

Kruidenspiraal bij de Polderij

De Polderij is een groene vergaderlocatie aan de rand van Maassluis. De twee huidige eigenaren, Tom en Joyce, hebben de oude kampeerboerderij een tijdje geleden gekocht en getransformeerd in een hippe en groene vergaderlocatie. Zij stellen dat je effectiever werkt (en vergadert) in een natuurlijke en groene omgeving. En ik denk dat ze gelijk hebben.
Voor hun tuin zochten ze een vrijwillige tuinman. En omdat ik net met mijn Groendoenerij begonnen was, leek het me handig om een plek te hebben waar ik dingen ongecompliceerd kon uitproberen. Op die basis ben ik nu op mijn zaterdagmiddagen in de tuin van de Polderij aan het werk.

Het laatste project waar we (er lopen nog meer vrijwilligers rond) aan gewerkt hebben, is een kruidenspiraal. Het leek mij een leuk element voor in hun tuin. Juist ook omdat ze de bezoekers ook vers en lokaal voedsel willen aanbieden onder de noemer: 'breinkost'. Dan past het prima om je kruiden vers uit je tuin te kunnen halen. Nog even, en dan is het zover.

Afgelopen woensdag planden we een extra werkdagje in om de kruidenspiraal te bouwen. Tegels en stenen waren voorhanden. En ook een berg aarde en enthousiasme lagen paraat. Op internet had ik opgezocht hoe je zo'n kruidenspiraal nu eigenlijk opbouwt. Ik heb voornamelijk gebruik gemaakt van deze twee bronnen: 1. het blog van Yggdrasil  en 2. een uitleg op Tuinadvies.nl. Ik hoop dat het op basis van deze informatie goed genoeg is. En zoniet: het was leuk om te bouwen én ik heb weer wat geleerd.

In de tijd van ruim een dagdeel is het gelukt om tot een mooi resultaat te komen. Ik hoop dat we lang van deze spiraal mogen genieten. Volgende week gaan de plantjes erin.

Hieronder de foto's van de aanleg:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten